Monchoutaart
"Favoriet van Jolanda"
Introductie
Zoooo lekker
Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- 400 gram Monchou roomkaas (op kamertemperatuur)
- 70 gram boter (gesmolten)
- 200 gram bastognekoeken
- 1 blikje vlaaivulling kersen
Extra nodig
- Keukenmachine
- 22 cm bakvorm
- Bakpapier
Instructies
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier af.
- Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.
- Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
- Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het Monchoumengsel over de bodem en strijk glad. Laat de Monchoutaart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.
- Verwijder de rand van de springvorm. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.