Monchoutaart

"Favoriet van Jolanda"

Introductie
Zoooo lekker
Ingrediënten
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 400 gram Monchou roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 70 gram boter (gesmolten)
  • 200 gram bastognekoeken
  • 1 blikje vlaaivulling kersen

Extra nodig

  • Keukenmachine
  • 22 cm bakvorm
  • Bakpapier
Instructies
  • Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier af.
  • Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.
  • Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel het Monchoumengsel over de bodem en strijk glad. Laat de Monchoutaart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.
  • Verwijder de rand van de springvorm. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.

Monchoutaart.jpg#asset:315