Macadamia's

"Favoriet van Yasmine"

Introductie
Een echte favoriet
Ingrediënten

Bodem

  • 185 gram macadamianoten
  • 120 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 145 gram rietsuiker

Toplaag

  • 120 gram boter
  • 70 gram rietsuiker
  • 200 gram melkchocolade


Extra nodig

  • Boter om in te vetten
  • 1 rechthoekige bakvorm ca. 30x20 cm
  • bakpapier
Instructies

Bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de macadamianoten grof. Meng de bloem, suiker en boter met je vingers door elkaar tot een kruimelig geheel. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bakvorm en strooi er de gehakte noten over.

Toplaag
Breng de boter en suiker langzaam en al roerende aan de kook op laag vuur. Laat circa 1 minuut koken onder voortdurend roeren en giet de karamel over de macadamianoten. Bak de macadamia’s in de oven in circa 20 minuten gaar. Hak de chocolade. Haal de macadamia’s uit de oven en bestrooi direct met de gehakte chocolade. Laat de chocolade smelten en strijk uit met een mes, in een draaiende beweging. Laat afkoelen in de vorm. Haal de macadamia’s uit de vorm en snijd in blokken.

Macadamias.jpg#asset:319