Blauwe bessenkoekjes

"Favoriet van Petra"

Introductie
Eens iets anders dan taart
Ingrediënten
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 200 gram tarwebloem
  • 150 gram verse blauwe bessen


    Extra nodig:
  • Bakpapier
  • ijsbolletjeslepel
Instructies

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.     

Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Bewaartip: Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Blauwe-bessenkoekjes.jpg#asset:311