Omzetbelasting

Of je belastingplichtig bent voor de omzetbelasting, hangt af van verschillende factoren. De meeste mensen die een eenmanszaak hebben, de meeste besloten en naamloze vennootschappen, VOF’s en maatschappen ontkomen er niet aan en ook een deel van de stichtingen en verenigingen is verplicht BTW af te dragen.

Hoe vaak per jaar je aangifte moet doen, hangt af van de omvang van jouw organisatie. De belastingdienst bepaalt of je iedere maand, eens per kwartaal of eens per jaar jouw omzetbelasting moet aangeven en betalen.

Voor sommige diensten geldt het tarief van 21%, voor andere 9% en voor weer andere geldt een nul tarief. Wij kijken met je mee welke tarieven je moet berekenen. Voor veel ondernemers verzorgen wij de aangiftes.

BTW Vraagstukken

De BTW is een ingewikkelde belasting waarin wij ons nadrukkelijk hebben gespecialiseerd. Ondernemers werken steeds vaker over de landsgrenzen, waardoor wij veelvuldig internationale BTW-problematiek tegenkomen.

Het vrije verkeer van goederen en diensten is volop in ontwikkeling, met als gevolg nieuwe Europese regels en veel nationale wetswijzigingen. Die nieuwe wetten en regels moeten vervolgens toegepast worden. Dit betekent dat telkens onder de deskundigen discussies oplaaien over de interpretatie van wetgeving en besluiten.

Wij bevinden ons midden in die kring van deskundigen en leveren onze bijdrage aan gezamenlijke kennisontwikkeling. Van daar uit kijken wij steeds naar de dagelijkse praktijk van onze klanten. Wij informeren jou proactief bij de uitvoering van jouw activiteiten en adviseren je over aanpassingen in de administratie.